Fremtidsfabrikken search
facebook linkedin youtube
 
 
 
 
 

MEDSTRØM

KLIK HER FOR MENU
INFORMATION:

PROJEKTNAVN: Medstrøm

FORMÅL: Skabe øget iværksætteri og vækst i kreative erhverv

PARTNERE: Fremtidsfabrikken, Spinderihallerne, Business Kolding, IDEA Entrepreneurship Centre/SDU, Erhvervsakademiet Lillebælt, MakerLab Svendborg, Væksthus Syddanmark, Turist- og Erhvervsforeningen Langeland, Ærø Turist- og Erhvervsforening og kommunerne Svendborg, Vejle, Kolding, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø.

PROJEKTØKONOMI: 35 mio. kr.

FINANSIERING: 16 mio. kr. EU Socialfond, 8 mio. kr. Regionale ErhvervsudviklingsMidler

PERIODE: 01.09.2015 - 31.08.2018

WEB: www.medstroem.dk

Vi vil skabe udvikling og vækst i kreative virksomheder

 

Visionen for MEDSTRØM er at skabe udvikling og vækst i de kreative erhverv og gennem brug af kreative kompetencer. Det sker ved at udvikle iværksættere og mikrovirksomheders styrker, viden, indsigt og kompetencer.

 

Det nye projekt er en fortsættelse af Fremtidsfabrikken Sydfyn og bygger videre på erfaringerne fra de sidste fire års uddannelsesforløb for kreative iværksættere. Projektet er også en fortsættelse af et forbilledligt samarbejde mellem de fire sydfynske kommuner; Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø – et samarbejde som COWI for nylig i en evaluering af projektet kaldte for ”unikt og banebrydende”. Aktiviteterne vil foregå i huset Fremtidsfabrikken på Svendborg havn og rundt i de fire sydfynske kommuner, som det også er sket i det hidtidige projekt.

 

Aktiviteter

MEDSTRØM tilbyder kompetenceudviklingsforløb til dig uanset, hvor du er på din iværksætterrejse: Lige fra den første idé til vækst og ekspansion.  

 

1.

 

 

 

   

TANKESTRØM iværksættercamp

er for dig som går med den spirende idé og måske er klar til at tage springet som kommende kreativ iværksætter? På vores iværksættercamp kan du få lov til at afprøve idéen i samarbejde med vores rådgivere og andre spirer. Næste TANKESTRØM iværksættercamp den 17-18. november 2016 på Fremtidsfabrikken i Svendborg.

IDEA Entrepreneurship Centre ved SDU er tovholder på TANKESTRØM.

 

2.

 

 

 

 

POWER UP opstartsforløb

er opstartforløb for dig som er kommet videre fra idéfasen og nu er klar til at tage skridtet videre og starte egen virksomhed. Det er et intensivt opstartsforløb på 4 mdr. Det næste hold på Sydfyn starter i januar 2017.

Spinderihallerne i Vejle er tovholder på POWER UP.

 

3.

STRØMSTYRKE vækstforløb

er for dig som har etableret virksomhed og nu er klar til at udvikle og skabe vækst i din virksomhed. Det er et 9 mdrs. vækstforløb med fokus på innovation, salg, ledelse og kommunikation. Det seneste hold på Fremtidsfabrikken startede i august 2016. I november starter der et skæddersyet Strømstyrkeforløb på Ærø. De sidste to Strømstyrke hold på Sydfyn starter i august 2017.

Fremtidsfabrikken i Svendborg er tovholder på STRØMSTYRKE.

 

4.

HØJSPÆNDING ekspasionsforløb

er for dig som er klar til at sprænge rammerne og vokse ved at udnytte din virksomheds gazellepotentiale eller ved at danne samarbejde i konsortiedannelse. Det er individuelle forløb, som over en 3-årig periode gives til 25 virksomheder med stjernedrømme og vækstpotentiale.

Business Kolding er tovholder på HØJSPÆNDING.

 

Tilsvarende forløb tilbydes i Vejle og Kolding gennem projektets samarbejdspartnere Spinderihallerne i Vejle, Business Kolding og IDEA Entrepreneurship/SDU Kolding.

 

Ud over kompetenceudvikling til kreative iværksættere tilbyder MEDSTRØM åbne events for det brede netværk, mulige samarbejdspartnere, kunder og etablerede virksomheder.

 

Aktiviteterne i form af projekter, workshops og de egentlige forløb begyndte i november 2015. Der tilknyttes en lang række professionelle undervisere og konsulenter for at sikre det bedste faglige niveau, ligesom der bliver ansøgningsprocedurer med optagelsesinterviews. Forløb, workshops og alle aktiviteter er gratis. Der betales et gebyr for forplejning.

 

Bag MEDSTRØM står en række partnere, der er gået sammen om visionen om at skabe kreativitet og vækst for iværksættere i Region Syddanmark.

 

MEDSTRØM er finansieret af EU Socialfond og Regionale Erhvervsudviklingsmidler.

 


       

 

Fremtidsfabrikken   |   fremtidsfabrikken@svendborg.dk   |   Tlf. (+45) 30174460