Fremtidsfabrikken search
facebook linkedin youtube
 
 
 
 
 
 
 

PROCESSEN

KLIK HER FOR MENU

Processen frem til iværksætterhuset i kvægtorvet

Tilblivelsen af Fremtidsfabrikken nr 2 fulgte hurtig efter åbningen af nr 1. Det første iværksætterhus var for kreative iværksættere, og der gik ikke mange måneder før andre brancher bankede og spurgte til, om der ikke også kunne blive noget Fremtidsfabrik til dem. Nogle af disse var maritime virksomheder, og med den styrke position de har i Svendborg og på Sydfyn var det naturlig at undersøge mulighederne for at skabe et hus til dem.

 

Det gik hurtigt, da kvægtorvet var oplagt til formålet. 6 mdr. senere kom den politiske beslutning om at skabe et IT og maritimt iværksætterhus. I processen havde det vist sig, og der var oplagte samarbejdsmuligheder ved at bringe både IT og maritime virksomheder under samme tag.

 

Tegninger af ombygning af rutebilstationen til det kreative iværksætterhus Fremtidsfabrikken

Facader og plantegninger

Graabrødre Arkitekter har tegnet ombygningen af kvægtorvet, hvor kontorerne ligger ude langs kanten, mens alle funktioner såsom mødelokaler, køkken, toiletter, teknikrum mm er placeret som enkeltstående byggeelementer.

             

I januar 2016 gik byggeriet i gang, og den blev afsluttet i december 2016. En gruppe af potentielle brugere fulgte processen hele vejen fra byrådsbeslutning til åbning.

 

 

Indretning og udsmykning

Scenograf Rebekka Bentzen har udarbejdet disse forslag til udsmykning og indretning af tre fællesområder i huset.

Et hus på vej 

Digitalbureauet har lavet denne film om Kvægtorvet med en flot visualiering af hele trækonstruktionen.

 

Fremtidsfabrikken   |   Frederiksgade 8   |   5700 Svendborg   |    fremtidsfabrikken@svendborg.dk   |   Tlf. (+45) 30174450